Topluma ve insanlığa; güvenli, kaliteli ve sağlıklı gıda sunmayı sağlayacak bilgi ve beceriye sahip, bilgi birikimini gıda endüstrisi ve toplumun faydasına sunan, düşünen, çözüm üreten, ufku geniş, dürüst, girişimci, meslek etiğine ve çevreye saygılı gıda mühendisleri yetiştirmek; bilimsel araştırma ve diğer faaliyetlerle gıda endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmaktır.
Sürekli gelişim anlayışıyla eğitim veren, evrensel düzeyde bilimsel araştırmalar yapan, bilgi birikimlerini ve tecrübelerini toplumun yararına sunan, insanlığın sorunlarına duyarlı, endüstrinin ve tüketicilerin gereksinimlerini karşılayan saygın bir eğitim ve araştırma kurumu olmaktır.
EA1. Dünya standartlarında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış, edindiği bilgileri gıda üretim sistemlerinin ve süreçlerinin tasarlanmasında, analiz edilmesinde, problemlerin tanımlanmasında ve çözümünde kullanabilen mühendisler yetiştirmek
EA2. Araştıran, deney tasarlayan, uygulayan, sonuçları analiz eden, yorumlayan ve bunlar için gerekli modern teknik ve araçları kullanan, güncel bilgiye erişebilen mezunlar yetiştirmek
EA3. Mesleki sorumluluğu yüksek, etik ve proje yönetimi konusunda yeterli bilince sahip; gıda alanındaki kamu kurumlarında ve özel kuruluşlarda çalışabilecek ya da girişimci olarak iş gücü yaratabilecek mühendisler yetiştirmek
EA4. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini ilke edinmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri takip eden, kendini sürekli yenileyebilen, sosyal yönleri ve iletişim becerileri gelişmiş mühendisler yetiştirmektir.
PÇ1. Matematik, fen bilimleri ve gıda mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinde kullanabilme becerisi
PÇ2. Karmaşık gıda mühendisliği problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi
PÇ3. Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi
PÇ4. Gıda mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi
PÇ5. Karmaşık gıda mühendisliği problemlerinin veya araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi
PÇ6. Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi
PÇ7. Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi
PÇ8. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi
PÇ9. Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci; gıda mühendisliği uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi
PÇ10. Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi
PÇ11. Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık